Nieuws

Een dag uit het eetdagboek van Cindy

(Blog geschreven voor: www.girlsonthemove.nl)

Cindy. Gek op gezond eten en dol op sport.
Correctie, totáál verzot op sport. Twee onmisbare ingrediënten voor mijn werk als sportvoedingskundige.
Al van jongs af aan was het duidelijk: Ik wil álles weten. En dan met name: met welke voeding presteer ik het allerbeste?

Iedere dag dus bezig met voeding… Ik krijg vaak de opmerking: jij eet zeker altijd heel gezond.
Op feestjes wordt vol verwachting op mijn reactie gewacht als de borrelhapjes verschijnen. Maar jongens en meisjes, genieten mag én moet zelfs op z’n tijd.

Het is het vinden van de juiste balans, en dat is niet altijd gemakkelijk. Ook bij mij was ie vaak zoek. Een haatliefde verhouding kun je wel stellen: Veel (en ongezond) eten tijdens een blessure. Het moment dat je lichaam het juist totaal niet kan gebruiken. Te streng voor jezelf zijn als je lichaam juist snakt naar die energie.
Gek eigenlijk hè!?

Toch is het een wisselwerking die ik ook vaak zie bij andere (top)sporters. En het is soms, jammer genoeg, de ‘perfecte’ voedingsbodem voor eetproblemen.
Daarom wil ik je het volgende meegeven: zorg dat de basis gezond is en sta jezelf af en toe wat lekkers toe. Geniet daar dan ook van!
Wellicht kan een kijkje in mijn eetdagboek je inspireren.

Vrijdag 8 augustus

Ontbijt
Ontbijt

Ontbijt
Een schaaltje Griekse yoghurt met wat rozijnen, noten, lijnzaad, havermout, seizoensfruit en honing. Een banaantje en een glas thee toe. Daarnaast slik ik een multivitamine en vitamine D.

Lunch
Lunch

Tussendoor
2 rijstwafels met pindakaas en een appel Water, thee, thee en nog eens thee

Lunch
Een salade van alle restjes die ik ‘s ochtends in de koelkast kon vinden. Het vergt ‘s ochtendsplanning en tijd, maar je hebt een heerlijke lunch op je werk. Vaak komkommer, tomaat, sla, wat olie en stukjes kipfilet met rijst of kikkererwten. Deze dag maakte ik een salade van o.a. kool en mango. Het recept vindt je op mijn website: http://www.cindyvanderavoort.nl/

Tussendoor
2 rijstwafels met pindakaas (ik ben stiekem verslaafd aan pindakaas)

Avond
Filodeeg gevuld met zalm, roomkaas, koriander en doperwten met worteltjes.
Ik liet me inspireren door een recept van de AH: http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R704158/hartige-zalmtaart#recept/R-R704158/hartige-zalmtaart

Diner
Diner

Tussendoor
2 stukjes chocolade en een schaaltje havermout met melk en rozijnen voor het slapen. Hmmm!